Arjan @ DSA

de Lunet Breda

Om het terrein van de Lunet (momenteel een winkelcentrum met parkeerterrein) tot ontwikkeling te brengen is een hoge dichtheid van woningen verlangd.
Door een rij van zgn. urban villa's en een landmark te plaatsen op de rand van een groot parkeerdek, wordt deze ambitie waargemaakt en wordt tevens het gebied afgeschermd van de geluidsbelasting (t.g.v. het verkeer op de Lunetstraat).
In de luwte ontstaat een aangenaam woonplein met zuid-geƶrienteerde appartementen aan de weg en rijen herenhuizen aan het binnenplein, aansluitend op de achtergelegen woonwijk.
De architectuur zoekt in materialisering en detaillering enerzijds aansluiting bij de vroeg 20e-eeuwse herenhuizen aan de Tramsingel en anderzijds aan de opvallende baksteen-architectuur van de bekende brandweerkazerne. Op de hoek van Tramsingel en Lunetstraat opent de bakstenen plint zich met de entree naar de woontoren, een restaurant met voortuin en "biergarten", alsook met ruime trappen naar het verhoogde binnenterrein. De opvallende vormgeving van woontoren en urban villa's biedt mogelijkheden voor bijzondere woningen en uitzonderlijke penthouses.

overzicht portfolio
TEAM

in samenwerking met:
DSA stedenbouw architectuur
opdrachtgever:
HEJA projectontwikkeling